Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έβαλαν χαράτσι σε ΔΕΗ και μείωσαν τα δημοτικά τέλη!

Έβαλαν χαράτσι σε ΔΕΗ και μείωσαν τα δημοτικά τέλη!

Στο Δήμο Θάσου. Ακούτε κύριοι δήμαρχοι της Εύβοιας;

Μια ουσιαστική κίνηση στήριξης των δημοτών της Θάσου έκανε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Ύστερα από συνενόηση με νομικούς, επέβαλε χαράτσι στη ΔΕΗ πληρώνοντας  με το ίδιο νόμισμα τη δημόσια επιχείρηση και ξελαφρώνοντας τους δημότες που θα πληρώνουν, πλέον, χαμηλότερα δημοτικά τέλη!
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε την επιβολή ετήσιου τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους στη ΔΕΗ για την τοποθέτηση στύλων ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να καταβάλει στο Δήμο 20 ευρώ ανά στύλο το χρόνο!

Παρόμοιες αποφάσεις πάρθηκαν για τον ΟΤΕ και τις τράπεζες. Έτσι, ο ΟΤΕ θα καταβάλει 200 ευρώ ετησίως το τετραγωνικό μέτρο για την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων και οι τράπεζες 2.000 ευρώ το τετραγωνικό για κάθε μηχάνημα ανάληψης!

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 20%, καθώς και τα τέλη ενοικίασης δημοτικών χώρων και αιγιαλού. Στη λογική ότι θα αντισταθμιστούν οι απώλειες για το δήμο με τα έσοδα από την επιβολή χαρατσιών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ (φωτό) αποδεικνύει έμπρακτα ότι υπάρχουν τρόποι για να ξαλαφρώσουν οι Έλληνες από τα χαράτσια αρκεί να υπάρχει θέληση. Κάτι που λείπει προφανώς από τους δημάρχους της Εύβοιας που δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους δημότες τους.

ΠΗΓΗ: http://egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου